/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cod roșu și portocaliu de caniculă în Europa. Temperaturile vor ajunge până la 44 de grade

missing
02 august 2017, ora 17:32

Codul roșu și portocaliu de caniculă se va menține până la mijlocul lunii august, în mai multe țări europene, între care Ungaria, Italia, Grecia și Germania. Temperaturile sunt preconizate să ajungă până la 44 de grade la umbră.

Ungaria este prima țară grav afectată de caniculă, unde 6 județe sunt amenințate de secetă. Și sudul Franței este cuprins de un val de căldură venit din deșertul Sahara. Ziua sunt peste 40 de grade la umbră, iar noaptea temperatura nu scade sub 30 de grade. Arşiţa a pus stăpânire pe toată Europa Centrală, de la Marea Baltică la Marea Adriatică.

Şi Polonia, Cehia, Austria, dar şi statele din Balcanii de Vest se află sub cod portocaliu de căldură. În Romania meteorologii avertizează că temperaturile vor atinge punctele maxime vineri, sâmbătă şi duminică, zile în care spun ei că vor fi chiar şi 44 de grade Celsius la umbră. Autorităţile îndeamnă populaţia să evite să iasă din case și să se hidrateze cât mai des. Abia în a doua jumătate a lunii august, vremea s-ar putea răcori puțin. 2*

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram