/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO. VIDEO/ Aproape 20 de tone de prune din Moldova au fost interzise la frontiera din Rusia

missing
03 august 2017, ora 20:10

Marfa, care urma să ajungă în Federația Rusă, prin punctul de trecere „Krupets”, au fost întoarse ieri exportatorului. În urma unui control fitosanitar în fructe s-ar fi depistat organisme de carantină și, respectiv, camionul plin cu fructe a făcut cale întoarsă.

Cei de la Autoritatea de Siguranță a Alimentelor spun că deși au verificat minuțios lotul de fructe, nu exclud că pe undeva putea să mai rămână vreo larva. Iar dacă organismele sunt descoperite în timpul controlului de autoritățile rusești, acestea au tot dreptul de a returna marfa.

„Cât de bine nu ar verifica inspectorul din Moldova lotul, la fel rămâne posibilitatea că undeva într-un colț de lădiță poate fi o prună infectată sau cu o insectă sau cu larvă”, a spus Svetlana Lungu, șefa Direcției Sănătate și Protecția Plantelor.

Tot ieri, autoritățile fitosanitare de la Moscova au interzis României să exporte carne de porc în Federația Rusia. Rosselhoznadzor explică că în județul Satul-Mare a fost înregistrata pesta porcină africană. De cealaltă parte, România spun că cercetează acest caz.

Foto: fsvps.ru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram