/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Turneul „Bach la casa de Cultură” se apropie de sfârșit. Ultimul concertul va avea loc la Chișinău

03 august 2017, ora 15:39

Vă reamintim că proiectul ”Bach la Casa de Cultură” a fost organizat de Moldo Crescendo–tineri muzicieni originari din Republica Moldova, absolvenți sau studenți ai universităților de muzică de peste hotare ( Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România)), și Lia Sinchevici, actriță basarabeancă, cu o strălucită carieră de peste 8 ani în București, România.

Până în momentul de față, începând cu 21 iulie curent, Moldo Crescendo a organizat o serie de concerte cu muzică clasică și recital de poezie în Casele de Cultură din Ialoveni, Ceadîr-Lunga, Mereni, Cimișlia, Călărași și Hîncești. La evenimente a răsunat muzică de Bach, Beethoven, Shostakovich, Enescu, Dvorák și Mozart, iar Lia Sinchevici a recitat poemul ”Luceafărul” de M. Eminescu.

Ultimele trei concerte urmează să aibă loc la Rezina, pe 4 august, în satul Băhrinești, pe 5 august și la Chișinău pe 6 august.

Turneul va avea loc datorită campaniei de crowdfunding pe Guvern 24 – a contribuțiilor Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Diasporei Culturale și publicului larg -, a Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și partenerului general ”Gura Căinarului”.

Menționăm că proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova cu studii în Universități de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut. Ediția a doua a proiectului, ”Moldo Crescendo Conace”, a fost la fel finanțată prin crowdfunding, în proporție de 30%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram