/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Forbes: J.K. Rowling, pe primul loc în topul celor mai bine plătiți scriitori din lume

06 august 2017, ora 09:32

Celebra scriitoare britanică, ale cărei venituri au crescut spectaculos în ultimul an grație lansării în cinematografe a filmului „Fantastic Beasts and Where To Find Them” și a spectacolului de teatru „Harry Potter and The Cursed Child”, l-a înlocuit în fruntea acestui clasament pe scriitorul american James Patterson.

James Patterson, un veritabil maestru al romanelor thriller, care a ocupat primul loc în ultimii trei în acest clasament, a coborât pe locul al doilea, cu venituri de 87 de milioane de dolari grație operelor sale.

Podiumul este completat de Jeff Kinney, clasat pe locul al treilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari. Jeff Kinney este autorul unei serii ilustrate de romane pentru copii, intitulată „Diary of a Wimpy Kid”, ce prezintă aventurile unui băiat aflat la vârsta preadolescenței.

Topul 10 al celor mai bine plătiți scriitori din lume alcătuit de revista Forbes este completat de Dan Brown (20 milioane de dolari), Stephen King (15 milioane de dolari), John Grisham și Nora Roberts (ambii cu 14 milioane de dolari), Paula Hawkins (13 milioane de dolari), E.L. James (11,5 milioane de dolari), Danielle Steel și Rick Riordan (ambii cu 11 milioane de dolari).

Împreună, cei 11 scriitori din acest clasament au vândut aproape 30 de milioane de volume în Statele Unite în perioada 1 iunie 2016 — 31 mai 2017, obținând venituri cumulate de 312,5 milioane de dolari (înainte de plata taxelor).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram