/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Grupul Google, acuzat de sexism. Un angajat a explicat de ce în Silicon Valley bărbații predomină

07 august 2017, ora 13:31

Acea notă, considerată sexistă de presa americană, a realimentat o dezbatere în curs despre existența unei „culturi sexiste și a hărțuirii sexuale” în mediul tehnologic, dominat în mare parte de bărbați.

În acea scrisoare, un inginer de sex masculin a afirmat că „alegerile și capacitățile bărbaților și femeilor sunt divergente, în mare parte din cauze biologice și (deci) aceste diferențe pot să explice motivul pentru care nu există o reprezentare egală a femeilor în industria tehnologică (și în funcțiile) de conducere”.

Aptitudinile naturale ale bărbaților îi fac pe aceștia să devină programatori în informatică, în timp ce femeile sunt, potrivit autorului acelei note interne, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, mai înclinate spre „sentimente și estetică decât spre idei”, fapt pentru care ele optează spre cariere „în domeniul social sau artistic”.

Contactați de AFP, reprezentanții Google nu au dorit să comenteze acest caz. Până la ora transmiterii acestor informații, nu se știe dacă Google prevede măsuri disciplinare împotriva inginerului în cauză.

În prezent, 69% din totalul salariaților Google sunt bărbați, iar procentul urcă până la 80% în domeniul locurilor de muncă tehnice din cadrul grupului, potrivit celor mai recente statistici.

La Facebook, femeile reprezintă doar 27% din managerii cu funcții superioare în 2016. În cazul companiei Apple, doar 37% din totalul angajaților sunt femei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram