/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Europa luptă cu incendiile! În Macedonia, Italia și Spania flăcările nu contenesc

missing
07 august 2017, ora 19:47

Incendiile afectează regiunea muntoasă din sud-vestul Macedoniei, de mai bine de două săptămâni. Autorităţile folosesc și elicoptere, în condițiile în care flăcările nu cedează, iar mai multe case de locuit riscă în orice moment să fie făcute scrum. Datele oficiale arată că cel puțin o persoană a murit.

Nu este mai liniște nici în Italia, unde până ieri a fost instituit cod roșu de caniculă. Pe insula italiană Ischia, situată la 30 de kilometri de Golful Napoli, flăcările au ars vegetația de pe mai multe dealuri. Și un incendiu, declanșat la est de capitala Italiei a convins autoritățile să treacă la evacuări. Din cauza fumului dens, pe o autostradă a fost aproape imposibil de deplasat.

Între timp, italienii au anunțat despre un caz mai puțin obișnuit. Autoritățile au precizat că au reținut șeful unui grup de pompieri voluntari pentru că ar fi incendiat intenționat pădurile în Sicilia, acum o lună. Astfel, el voia să intre în posesia indemnizației de 10 euro pentru o oră de intervenție. În total sunt suspectate 15 persoane.

Și Spania a avut parte de un weekend de foc, la propriu. 100 de persoane din regiunea Barcelona au fost evacuate după ce un incendiu a afectat sute de hectare de pădure.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram