/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Doi turiști chinezi, arestați la Berlin după ce s-au pozat făcând salutul nazist în fața Reichstag-ului

08 august 2017, ora 08:09

Turiștii au fost surprinși sâmbătă de către agenții de poliție în timp ce efectuau acest gest interzis și își făceau unul altuia poze cu smartphone-urile în fața clădirii Parlamentului german, din centrul capitalei Berlin.

“O anchetă cu privire la presupusa folosire a simbolurilor unor organizații ilegale a fost deschisă împotriva a doi bărbați chinezi, în vârstă de 36 și, respectiv, 49 de ani”, a adăugat purtătoarea de cuvânt pentru AFP.

Turiștii au fost interogați într-o secție de poliție locală și eliberați după ce a plătit fiecare o amendă de 500 de euro.

În Germania, folosirea simbolurilor organizațiilor ilegale, de care sunt acuzate frecvent grupurile de extremă-dreapta, se pedepsește cu amendă sau cu până la trei ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram