/VIDEO/ Și-au deschis un cazinou clandestin cu jocuri online. Au prejudiciat statul cu aproape 4,5 milioane de lei

08 august 2017, ora 12:00

În cadrul urmăririi penale efectuate de către forțele de ordine, s-a stabilit că învinuiții, sub pretextul prestării serviciilor de comunicații electronice prin rețelele cu cablu (call-centru), au amenajat, în sectorul Botanica al capitalei, o sală de jocuri de noroc, dotată cu mese caracteristice jocurilor de noroc, precum și alte mijloace materiale de joc utilizate pentru desfășurarea jocurilor de noroc (rulete, cărți caracteristice jocurilor de noroc, fise), în vederea practicării jocurilor de noroc prin intermediul sistemelor de comunicații electronice de tip internet, care a activat ilegal în perioada anilor 2014-2017.

S-a constatat că angajații acestei întreprinderi, în lipsa unei evidențe contabile obligatorii, primeau în plicuri, mijloacele financiare necontabilizate, în calitate de salarii neoficiale. Totodată, banii obținuți pe cale infracțională în rezultatul comiterii infracțiunilor și care constituiau venituri ilicite, au fost utilizați de către administratorul întreprinderii atât în interesele acesteia, cât și în interesele sale personale.

Astfel, în rezultatul acestor acțiuni, Bugetului Public Național i-a fost adus un prejudiciu în sumă de 4.445.668 lei.

La fel, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală a fost expediat în instanța de judecată și un fost angajat a persoanei juridice, aceasta recunoscându-și vina de comiterea infracțiunii incriminate.

În privința celorlalte persoane implicate în săvârșirea infracțiunilor investigațiile continuă. Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de care este acuzat, administratorul societății comerciale riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 16 ani, iar persoana juridică – sub formă de lichidare a acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram