/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ China, zguduită de un cutremur de 7 grade. Autoritățile presupun că ar fi murit peste 100 de oameni

missing
09 august 2017, ora 13:30

Speriați, mii de oameni din provincia Sichuan, localizată în sud-vestul țării, și-au părăsit locuințele, fugind în grabă afară. Și aici imaginile sunt tulburătoare. Pe străzi domnea panica, iar oameni alergau haotic de teama să nu fie striviți de bucățile enorme de beton care se desprindeau din clădiri.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, a avut loc la ora locala 21.20, nu departe de zona în care, în 2008, a avut loc un seism soldat cu 87.000 de morți. Autoritățile chineze presupun că seismul de aseară ar fi luat viața a o sută de oameni, în timp ce 130.000 de locuințe ar fi fost avariate. Peste 600 de pompieri, ajutați de voluntari, au fost mobilizați pentru a ajuta sinistrații, prinși în alunecările de teren.

La câteva ore, un alt cutremur a provocat panică, de data aceasta într-o regiune situată în partea de nord-vest. Aici însă nu au fost înregistrate, deocamdată, victime. În China au loc frecvent seisme, mai ales în regiunile muntoase din vestul și din sud-vestul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram