/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ SUA, amenințată de Coreea de Nord. Trump: „Se va răspunde cu foc și furie”

missing
09 august 2017, ora 14:06

Agenția BBC scrie că autoritățile nord-coreene au anunţat că iau în calcul un atac cu rachete vizând teritoriul american Guam, din Pacific. Insula găzduieşte 6.000 de soldați și două baze militare ale Statelor Unite. Potrivit unui raport al spionilor americani, Phenianul a reuşit să construiască un focos nuclear suficient de mic pentru a-l putea pune într-una dintre rachetele sale intercontinentale. Aflat în vacanță, Donald Trump nu a ezitat să le transmită un mesaj celor din Coreea de Nord.

„Coreea de Nord ar face bine să nu mai ameninţe Statele Unite, deoarece i se va răspunde cu foc şi furie cum nu a mai văzut nimeni”, spune Donald Trump, președintele SUA.

Guvernatorul Guamului a dat asigurări că avertismentul Phenianului nu reprezintă o ameninţare, precizând că teritoriul „este pregătit pentru orice eventualitate”. Recent, la iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sancţiuni care ar putea să o coste un miliarde de dolari din veniturile anuale. Acestea vizează o interdicţie pentru mai multe exporturi, inclusiv cărbune. Regimul de la Phenian a avertizat luni că înăsprirea sancţiunilor ONU nu-l va împiedica să-şi dezvolte arsenalul nuclear.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram