/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Mii de nord-coreeni, în stradă. Aceștia își susțin liderul în acțiunile împotriva SUA

missing
10 august 2017, ora 17:15

Zeci de mii de susținători ai regimului condus de Kim Jong Un au participat la o adunare în centrul Capitalei nord-coreene pentru a-și manifesta susținerea față de acțiunile liderului lor. În imagini apar oameni cu pancarte care conțin mesaje precum „Loviți Statele Unite ale Americii cu o bombă nucleară!” sau „Cei care se ating de noi nu vor scăpa cu viață”. Manifestanții s-au arătat împotriva ultimelor sancțiuni economice impuse de ONU, la sugestia Washigtonului. În timp ce tensiunile cresc în regiune, secretarul de stat american a vizitat insula Guam, teritoriu care ar urma să fie lovit de cei din Coreea de Nord. Demnitarul a declarat că nu sunt motive de îngrijorare ca un asemenea atac urmează să se producă.

„Cred că americanii ar trebui să doarmă bine noaptea, să nu se teamă de această retorică specială din ultimele zile”, a menționat Rex Tillerson, secretar de stat, SUA.

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite au căpătat proporții după ce regimul de la Phenian a anunțat că ia în calcul un atac cu rachete vizând teritoriul american Guam, din Pacific. Planul pentru a lansa focoasele ar urma să fie finalizat până la mijlocul lunii august. Guam este o insulă izolată, cu o suprafaţă de aproximativ 550 de kilometri pătraţi. Aproximativ 6.000 de militari sunt staţionaţi pe teritoriul american, care dispune și de o bază aeriană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram