/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Chișinăul va deveni mai prietenos cu turiștii! Va fi lansată o hartă cu atracțiile turistice din Capitală

missing
11 august 2017, ora 15:14

Descoperă Chișinăul 2017 reprezintă o publicație elaborată la inițiativa companiei de cercetări sociologice și analize economice iData (Date Inteligente SRL), iar ulterior a devenit un proiect independent realizat sub egida iMaps(Imaps Expert SRL) și va fi promovat sub acest brand.

Scopul realizării publicației a fost de a identifica mai multe atracții turistice din orașul Chișinău, inclusiv unele mai puțin cunoscute și de a le face cunoscute locuitorilor capitalei, dar și turiștilor. Anterior, autorii publicației deseori se ciocneau cu situația în care turiștii străini afirmau că în Chișinău nu sunt locuri ce pot fi vizitate, deși în realitate problema era în promovarea proastă a lor sau lipsa totală a promovării.

Autorii publicației au intenționat să adune o listă de 100 de atracții turistice din Chișinău, iar în decursul a circa 12 luni de realizare a hărții, numărul atracțiilor a depășit semnificativ cifra de 100.

În noiembrie 2016, au fost intervievați 30 de experți independenți, ceea ce a permis identificarea suplimentară a unor noi atracții turistice, validarea listei elaborate până la acel moment, dar și stabilirea unui anumit rating între toate atracțiile, după două criterii: nivelul de cunoaștere și importanța atracțiilor.

În aprilie 2017, iData a organizat un QuickPoll (sondaj realizat într-un termen foarte restrâns, cu o eroare acceptabilă), scopul căruia a fost de a afla de la populația orașului: care sunt atracțiile turistice, după categorii, pe care le-ar recomanda turiștilor și care sunt locurile unde chișinăuienii preferă să-și petreacă timpul liber.

Aceste două cercetări au permis cristalizarea unei liste ample și diverse de atracții turistice ale orașului Chișinău. Aspectul inovativ al hărții îl reprezintă modul de reprezentare a orașului și a atracțiilor turistice. Harta a fost elaborată de la zero și conține mai multe elemente creative.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram