/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Moldova va primi șapte milioane de euro pentru combaterea HIV/SIDA, tuberculozei și malariei

missing
12 august 2017, ora 10:43

Potrivit Moldpres, acordul dintre Republica Moldova și Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei prevede o nouă tranșă de șapte milioane de euro drept ajutor financiar pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei și HIV/SIDA.

Mecanismul de accesare a banilor este stabilit prin regulamentul Fondului Global. Republica Moldova are accesate până în prezent patru granturi oferite de Fondul Global, în valoare de 40 de milioane de dolari SUA.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, banii obţinuţi în baza acordului respectiv vor fi în mare parte utilizați la procurarea medicamentelor pentru ca bolnavii de tuberculoză sau cei infectați cu virusul HIV/SIDA să beneficieze de tratament și diagnostic gratuit, indiferent dacă sunt sau nu asigurați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram