/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

La Chișinău a fost sărbătorită „Ziua Internațională a Tineretului” și a fost desemnată Capitala Tineretului 2018

missing
13 august 2017, ora 12:05

În cadrul evenimentului de inaugurare a Festivalului Tineretului care s-a desfășurat la Chișinău, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a remarcat prezența activă a tinerilor și interesul acestora manifestat pentru problemele actuale ale societății. „Genericul acestei ediții este unul care exprimă a solicitare din partea întregii societăți internaționale de implicare majoră a tinerilor în provocările cu care se confruntă umanitatea, în valorificarea resursei extraordinare de care dispun tinerii în creativitate, în inovație, în dezvoltarea durabilă a societății din fiecare țară”, a notat oficialul. Monica Babuc a declarat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care a preluat mandatul în domeniul tineretului și sportului, va face tot posibilul ca documente importante aprobate anterior precum Legea Tineretului și Strategia de Dezvoltare a Tineretului -2020 să fie implementate, iar opinia tineretului și rolul acestuia în societate să devină tot mai important.

În cadrul Festivalului au fost organizate mai multe târguri, precum târgul de cariere, târgul ONG, cel intercultural, educațional, au avut loc mai multe discuții cu antrenarea tinerilor, ateliere tematice și momente artistice.

Ziua Internațională a Tineretului a fost sărbătorită și la Varnița în cadrul proiectului “Capitala Națională a Tineretului”, unde au fost organizate mai multe acțiuni culturale pentru tineri. De menționat că titlul de Capitală a Tineretului 2018 a fost transmis orașului Cahul, care va continua bunele practici din sectorul de tineret, prin stimularea participării tinerilor și oferirea noilor oportunități de dezvoltare și suport.

Ziua Internațională a Tineretului a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 2000.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram