/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia: La școala de aviație din Krasnodar vor fi admise în premieră femei

missing
13 august 2017, ora 08:48

“Există un număr mare de tinere femei care ar dori să devină piloți militari. Am primit sute de scrisori, motiv pentru care am decis ca din acest an să primim un prim grup de femei în academia militară din Krasnodar”, a declarat Șoigu ziariștilor, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Apărării rus. “Vor fi puține, 15 în total. Dar dat fiind numărul cererilor pe care le primim, nu le putem ignora. Începând de la 1 octombrie, un prim grup de femei vor începe să se antreneze pentru a deveni piloți”, a mai spus Șoigu, adăugând că este de așteptat ca ele să absolve academia la capătul a cinci ani.

Școala de aviație din Krasnodar acceptă încă din 2009 eleve, dar nu pentru a fi formate ca piloți, potrivit agenției de presă ruse TASS. În 2014, un înalt reprezentant al Ministerului Apărării rus, Ruslan Vasilev, a declarat la Radio Echo Moskvî că circa 45.000 de femei se aflau sub contract în armata rusă, adăugând că acestea nu aveau acces la anumite activități, îndeosebi în posturile de luptă.

Pe de altă parte, Rusia a sărbătorit sâmbătă ziua forțelor aerospațiale cu un show aviatic de proporții într-un parc aflat la periferia Moscovei, prilej cu care autoritățile au prezentat mai multe aparate de luptă, inclusiv bombardiere strategice și avioane de vânătoare de ultimă generație, dar și de transport militar, relatează EFE.

Mitingul aviatic dedicat împlinirii a 105 ani de la crearea Forțelor Aeriene ale Rusiei, care din 2015 și-au schimbat denumirea în Forțele Aerospațiale, a început cu o reconstrucție istorică a formării aviației militare ruse. Show-ul aviatic a fost deschis de o formație de 10 avioane de vânătoare și bombardiere din clasa Suhoi, urmate de patru elicoptere care purtau drapelele celor patru arme din cadrul forțelor armate ale Rusiei.

Peste 150 de aeronave, printre care aparate reconstruite pe modelul celor din timpul primului și celui de-al doilea Război Mondial, au participat la miting, la care au asistat mii de persoane.

Două avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57, cunoscute până de curând sub denumirea de PAK-FA (T-50), au simulat o luptă aeriană spre încântarea publicului, care a putut urmări totodată evoluția celui mai nou avion de luptă multirol produs pentru aviația militară rusă, MiG-35.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram