Mihai Ghimpu trebuie să-l păzească pe Dorin Chirtoacă, nu piatra. Așa a reacționat Igor Dodon la amplasarea corturilor de către liberali în Piața Marii Adunări Naționale. Președintele a ezitat sa spună dacă, într-adevăr, avea de gând să demoleze piatra comemorativă instalata în memoria victimelor ocupației sovietice. Liberalii nu cedează. Ei au anunțat că vor păzi piatra până pe 31 august.

„Mai bine să-l păzească pe Chirtoacă. Eu am lucruri mult mai importante în agendă decât Mihail Fiodorici, fobiile lui și tâmpeniile cu care se ocupă”, a declarat Igor Dodon.

Liberalii și-au montat corturile la începutul lui august în PMAN, suspectând că Dodon ar intenționa să demoleze piatra comemorativă. Atunci, Mihai Ghimpu spunea ca, potrivit informațiilor pe care le deține, președintele ar intenționa să se războiască cu piatra până la sfârșitul lunii. Monumentul a fost dezvelit în 2010, urmare a unui decret semnat de liderul PL, care deținea atunci funcția de președinte interimar. Anterior, Igor Dodon spunea ca aceasta trebuie demolată pentru că provoacă ură și dezbinare în societate.