/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În parcurile centrale din Chișinău vor fi plantați 250 de arbori de diverse specii

14 august 2017, ora 12:55

„Verde”este o campanie de înverzire a capitalei, scopul căreia este de a permite oricărui cetățean sau oaspete al orașului să planteze un copac, dăruind Chișinăului o gură de aer proaspăt. Proiectul este orientat să întoarcă Chișinăului statutul de cel mai verde oraș din Europa.

Fiecare doritor poate veni cu contribuția sa la această cauză nobilă. Împreună cu serviciul municipal Spații Verzi, Grădina Botanică și parcul Dendrariu, a fost elaborată lista soiurilor necesare de arbori care trebuie substituți, precum și locurile unde urmează a fi plantați copacii noi.

Fiecare doritor poate intra pe site-ul verde.md, poate alege copacul care-i place și locul în care vrea să-l planteze. După achitare, poate participa nemijlocit la plantarea acestuia sau copacul va fi sădit de voluntarii proiectului. În plus, proiectul oferă posibilitatea de a dărui un arbore nominal unei persoane apropiate.

Prima plantare masivă a copacilor este preconizată pentru septembrie 2017, datorită eforturilor filantropilor, voluntarilor și serviciilor municipale.

Foto: verde.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram