Un restaurant, frecventat de turiști, a fost atacat noaptea trecută în capitala Burkina Faso. Cel puțin 17 oameni au murit după ce mai mulți indivizi pe motociclete au început să împuște la întâmplare. Autoritățile au catalogat acest atac drept unul terorist și presupun că ar fi fost pus la cale de o grupare afiliată Al-Qaeda.

Atacul a avut loc aseară, la scurt timp după ora locală 21, pe un bulevard aglomerat. Ținta atacatorilor pare sa fi fost un restaurant, destul de popular printre turiști. Politia a declarat pentru Associated Press că atacatorii au ajuns pe motociclete și au început să tragă la întâmplare.

„La început credeam că e un jaf. Mai apoi am înțeles că a fost mai mult decât atât”, a spus un martor.

Forțele de securitate au evacuat oamenii din zonă, după care au lansat un contraatac, schimbul de focuri continuând în cursul nopții. Cel puțin 17 persoane, între care și doi atacatori, au fost uciși. Alți 10 oameni au fost răniți. Printre victime se numără un cetăţean turc, a confirmat Ministerul de Externe de la Ankara.

Potrivit unor informații neconfirmate, o altă victimă este de naționalitate franceză. Se crede că responsabilă pentru acest atac este o grupare afiliată al-Qaeda. În ianuarie 2016, în regiune a avut loc un incident similar, când persoane înarmate au luat peste 170 de oameni ostatici, aflați într-un hotel și într-un restaurant. 30 dintre aceștia au fost uciși. Burkina Faso face parte din regiunea Sahel, unde sunt active mai multe grupări islamiste.