/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un moldovean a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională pentru Tineri din Coreea de Sud

missing
15 august 2017, ora 10:43

Invenția a fost realizată în comun cu un alt tânăr din Republica Moldova, Dan Butmalai. Sistemul reprezintă o rețea de drone care va fi monitorizată și controlată dintr-un centru unic și are integrat un algoritm de inteligență artificială ce permite detectarea obiectelor țintă.

În scopul susținerii spiritului de creativitate și inventivitate al elevilor, precum și promovării realizărilor tinerilor inventatori din Republica Moldova la olimpiadele internaţionale de invenţii și tehnologii noi, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a acordat asistență financiară tânărului inventator pentru a participa la eveniment.

La Olimpiada Internațională pentru Tineri au fost prezenți aproximativ 500 de participanți din peste 20 de țări. Evenimentul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de către Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea de Sud.

Olimpiada oferă tinerilor oportunitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile și, de asemenea, este o platformă excelentă pentru a-și expune progresele tehnologice din diferite domenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram