/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Moscova anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Investiții de milioane. Cum arată căminele studențești după reparație

missing
15 august 2017, ora 12:12

Nicolae este student în anul III, la Universitatea Tehnică din Moldova. Când s-a mutat în camera nouă, era mare dezordine. Băiatul a cerut de la administrația universității materiale de construcție și a început să-și facă reparație singur. Pentru confort maxim, băiatul va trebui să-și procure câteva lucruri.

În acest an, Universitatea Tehnică a investit în lucrările de reparație peste trei milioane de lei. În 18 secții, s-a făcut reparație capitala, iar în altele 10 – doar lucrări cosmetice. Astfel, studenții care s-au implicat activ în activitățile universității, vor beneficia de condiții mai bune.

Cei care au note mai slabe la învățătură, pot doar să-i invidieze pe colegii lor, care au note mai bune. La ei, grupul sanitar arată ca la sovietici. Nu există cadă, ci doar un duș, iar lavoarul, robinetele li veceul sunt vechi, îngălbenite și ruginite. Administrația a încercat sa împrospăteze aspectul, dând cu vopsea teracota stricata.

Într-o altă secție, condițiile sunt mai bune. Aici este totul nou și curat, cei mai buni studenți vor face baie într-o cada noua. La fel, veceul, lavoarul, dar și robinetele au fost schimbate. De asemenea, a fost pusă și teracotă noua, astfel încât studenții să aibă parte de condiții bune de igienă.

Administrația spune că lucrările de reparație sunt pe ultima sută de metri. „S-a pus accent pe camera pentru student, blocul sanitar, bucătărie. Cosmetic s-au vopsit ușile, ferestrele, țevile, blocurile sanitare”, a explicat Elena Popa, șef secție reparație, UTM.

La Universitatea Agrară, lucrările de reparație au fost deja finisate. Din cauza bugetului mic, aici s-au limitat doar la reparații cosmetice. În acest an, pentru reparația a 12 cămine, s-a investit aproximativ un million de lei.

„Mobilierul în toate căminele are undeva la 2-3 ani exploatare. Preconizăm să facem și lucrări capitale, să schimbăm și geamuri. Părinții care ne-au oferit ajutorul lor, noi tot le-am oferit material de construcții”, a declarat pentru TV8 directorul campuslui universitar, Radion Coșalîc.

Prețul pentru un loc în căminul studențesc la UTM este de aproximativ 300 de lei, iar la Universitatea Agrara – în jur de 200 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram