/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Șansă de schimbare. 130 de tineri polițiști și-au primit legitimațiile

16 august 2017, ora 16:54

Alexandru Pânzari susține că IGP se confruntă cu un deficit acut de cadre, generat, în special, de salariile mici. El a menționat că, începând cu anul 2018, salariile polițiștilor ar putea fi majorate. „Vreo cinci mii de lei. Un tânăr specialist, în prima lună de muncă. Salariul este sub așteptările polițiștilor. Dar astăzi există un concept potrivit căruia avem șanse reale ca în anul 2018 salariile sa fie altele decât acum, mai mari”, a menționat pentru TV8 șeful IGP.

Tinerii polițiști spun că sunt pregătiți să facă față provocărilor, în pofida salariilor mici, dar speră, totuși, că va veni ziua când vor fi răsplătiți pe măsură. Maria Rusu, Inspector de poliție spune: „Încă nu m-am interesat care va fi motivația financiară, însă sper că va fi una pe măsură, indiferent de mărimea acestuia nu mă voi da bătută. Luând în considerație fluxurile care la moment sunt în republica Moldova, cerințele de piață, ar fi undeva 10 mii”.

Colegul acesteia Alexandru Zlot afirmă „pentru mine tare mult nu contează salariu. Adică să fie un salariu atât cât să-mi permită mie ca să mă pot să mă alimentez”.

Tinerii par entuziasmați că vor urma să lucreze în teren și mizează pe o interacțiune productivă cu cetățenii. „Trei ani pe care i-am studiat la academie, trebuie să cultiv roadele în urma acestor studii. Voi face cred că față la provocări cu brio deoarece sunt pregătit”, susține Victor Iachim, ofițer de sector.

Tatina Tuzla, ofițer de urmărire penală, spune „voi investiga cazuri ca de exemplu, furturi, huliganism, diferite infracțiuni. 00:23-00:29 De la cetățeni aștept aprobarea lor, să fie pozitivi să fie alături de poliție. ”

Potrivit ultimelor date, în primele șase luni al acestui an, deficitul de cadre în poliția națională a fost de 1000 de persoane. Iar conform sondajelor și rapoartelor organizațiilor non-guvernamentale, poliția se află printre instituțiile care se bucură de cea mai puțina încredere din partea cetățenilor. Motivul – corupția din sistem.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram