/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO. VIDEO/ Grupare criminală specializată în anabolizante, destructurată. S-au confiscat produse steroide de peste 10 mln lei

missing
17 august 2017, ora 17:14

„În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile banuiților, precum și la alte imobile care le aparțin, au fost ridicate produse anabolizante în formă de pastile și fiole”, a declarat Valriu Bodean, adjunct al procurorului șef al PCCOCS.

În timpul perchezițiilor, au fost confiscate anabolizante în valoare de peste 10 milioane de lei. Mai mult, de la domicilile suspecților au fost ridicate arme de foc și muniție, carduri bancare, peste 100 de mii de euro și echipament tehnic special destinat bruierii, criptării datelor și interceptării discuțiilor telefonice. „Patru aveau rolul de curier și 4 erau persoanele care organizau producerea, ambalarea și dirijarea transportului ilegal de steroizi peste hotare în direcția Uniunii Europene, România..”, a spus Bodean.

Unul dintre membrii grupării destructurate de poliție a figurat anterior și într-un alt caz de contrabandă. Indivizii nu-și recunosc vina. Ei riscă până la 10 ani de închisoare. Anterior, jurnaliștii de investigație au descoperit mai multe cazuri de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Afacerea ar fi funcționat din 2008 până în 2016, iar substanțele periculoase erau exportate în UE și SUA. Schema nu a fost elucidată nici până astăzi, iar unii jurnaliști și deputați suspectează că afacerea ilegală ar fi protejată la nivel guvernamental.

„Prin Poșta Rapid și Poșta Moldovei se expediau doua tipuri de substanțe. de culoare albă și galbenă. Anjungând în SUA un oarecare Damian le prelucra și făcea steroizi anabolici. Am lucrat cu FBI, cu CNA-ul României. Ai noștri nu au vrut sa facă ceva”, a afirmat fostul viceprim-ministru Gheorghe Brega în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.

Producerea anabolizantelor în Republica Moldova este permisă de lege, dar exportul acestor substanțe este interzis. Ele fac parte din categoria drogurilor și au fost interzise în majoritatea țărilor.

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Foto: sis.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram