/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Patru adevăruri despre startup-urile de pe piețele emergente, de la Max Gurvits

17 august 2017, ora 08:47

Max este antreprenor și investitor. A făcut studii juridice în Olanda, la UW-Madison Law School (SUA) și la Universitatea din Bolonia. În 2008 a fondat o companie de servicii juridice online la Amsterdam. În 2011, a vândut afacerea și s-a stabilit în Bulgaria, unde a fondat, alături de alți colegi, unul dintre cele mai mari programe regionale de accelerare tehnologică, Eleven Startup Accelerator cu un capital în valoare de 12 mln EUR. Acordă servicii de consultanță startupurilor din Europa și Orientul Mijlociu, este și organizatorul evenimentelor marca TRACTION Camp și Startup AddVenture, proiecte internaționale care conectează fondatorii la capitaluri și programe de dezvoltare a aptitudinilor.

În 2016 s-a alăturat proiectului Cross Border Angels în calitate de Director CEE și MENA. Iar în 2017 Max Gurvits a devenit membru-fondator al unei companii care se ocupă de securitatea informațională, cu sediul la Londra.

Startupurile pe care le-am descoperit în ultimii ani lansează produse cu adevărat interesante. Dar lucrurile ar merge cu mult mai bine, dacă lansându-se în afaceri, ar înțelege mai bine ce fac. N-aș miza nicicând pe un startup care nu a cercetat piața, concurenții și potențialii investitori, explică Max Gurvits.

Iată câteva dintre concluziile la care a ajuns omul de afaceri după o experiență consistentă în promovarea, finanțarea și susținerea startupurilor, inclusiv în țările în curs de dezvoltare:

  1. Deși dau dovadă de aptitudini tehnologice impresionante datorate dezvoltării rapide a industriei de outsourcing, fondatorii locali înțeleg incredibil de greu aspectele legate de afaceri, cel puțin cele care se referă la standardele riscurilor industriei.
  2. Adevăratele ecosisteme de startupuri nu există decât în Silicon Valley. Există multe comunități înfloritoare și promițătoare de entuziaști talentați, însă un ecosistem necesită cel puțin un echilibru convențional al regulilor de competitivitate, al pieței și al competențelor tehnice.
  3. Singura cale de a reuși, pentru fondatorii de pe piețele emergente, e să adopte și să adapteze, totodată, competențe și valori înainte ca omologii lor din Vest să-și dezvolte afacerile (având deja aceste abilități). Altfel spus – să câștige competiția!
  4. Unele competențe nu pot fi însușite rapid și doar din experiență proprie. Fondatorii de success trebuie să coopereze cu persoanele foarte experimentate, precum co-fondatorii, echipa sau investitorii.

Dacă dorești un sfat direct de la Max Gurvits, te așteptăm la ediția din august a Tekwill Visionary Club.

Unde? La Tekwill, sala Front End
Când? Pe 23 august
Cât durează? Între orele 19:00 și 21:00
Cât costă?

07.08.17 – 20.08.17– 75 MDL
21.08.17 – 23.08.17 – 100 MDL

Unde poți cumpăra bilete? Aici

Tekwill Visionary Club este o platformă de comunicare, instruire și networking care aduce în țara noastră vizionari și lideri de opinie din întreaga lume, persoane care au de spus un cuvânt valoros despre cele mai noi tendințe de pe piața IT la nivel mondial. Pentru că start-upurile pot modela frumos viitorul Moldovei.

Inițiativa Tekwill Visionary Club este realizată de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram