/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Saakashvili revine în Ucraina. Politicianul a anunțat că se va întoarce pe 10 septembrie

17 august 2017, ora 16:21

Anterior, serviciul de Frontieră al Ucrainei a declarat că pașaportul lui Saakashvili va fi confiscat în cazul în care va încerca să treacă granița țării. Procurorii ucraineni au anunțat că fostul președinte georgian ar putea să calce pe pământ ucrainean doar dacă va avea viza. Saakashvili a fost lipsit de cetățenia ucraineană la sfârșitul lunii iulie, în baza unui decret emis de președintele țării, Petro Porosenko.

Acesta a primit pașaport ucrainean în luna mai 2015, atunci când a fost numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa. Pe de altă parte, autoritățile georgiene așteaptă că Ucraina să-l extrădeze pe Saakasvili. Acesta este acuzat în Georgia de delapidarea a milioane de dolari în perioada când deținea funcția de președinte, precum și de agresiune fizica.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram