/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Teroare în Spania. 14 oameni au murit, iar alți 100 au fost răniți

missing
18 august 2017, ora 16:43

Imagini de groază pe cea mai populară stradă din Barcelona, Las Ramblas. O dubă, condusa în zigzag pe bulevard, a secerat zeci de oameni la pământ. Panicată, mulțimea a început să țipe și să fugă haotic, în încercarea de a-și salva viețile.

Iată ce spun martorii:
„Am văzut mulți oameni țipând și duba care se ducea cu viteză în jos, pe bulevard. Puteți vedea și voi câți oameni morți stau acum pe Las Ramblas. Imaginile sunt îngrozitoare, sunt foarte greu de privit”;
„Am auzit pe cineva țipând. Lumea alerga haotic, înainte, printre ei și mulți bătrâni care, cu greu, reușeau să se miște”.

La volanul dubei erau doi indivizi. Aceștia au oprit mașina în dreptul unei stații de metrou, reușind să fugă de la fața locului. În total, în atacul de pe las Ramblas și-au pierdut viața 13 persoane. Cea mai mica victimă este o fetiță de doar trei ani care a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Între timp, alte aproape 100 de persoane au fost rănite, inclusiv trei români. Potrivit presei spaniole, printre cei morți și răniți se numără cetățeni din 24 de țări.

În presă a apărut fotografia unui presupus suspect, cu actele căruia a fost închiriată duba. Acesta însă s-a predat poliției imediat ce a aflat că este căutat și i-ar fi anunțat pe anchetatori că documentele sale i-ar fi fost furate. S-a aflat mai apoi că cel care l-a lăsat fără acte este chiar fratele lui mai mic. Acesta este acum principalul suspect căutat de polițiști. Are doar 17 ani și se presupune că anume el s-a aflat la volanul mașinii. Între timp, în această dimineață, în orașul Cambrils, situat lângă Barcelona, s-a produs un atac similar. O alta furgonetă a intrat în viteză peste oameni, duba însă s-a răsturnat, iar când atacatorii au ieșit afara, au fost împușcați de polițiști. În acest caz, șapte oameni au fost răniți, inclusiv un polițist. Ulterior, o femeie a murit la spital.

În total cinci presupuși teroriști au fost omorâți, iar alți trei suspecți au fost arestați. Potrivit unei informații, într-o casă situată în apropierea celor doua atacuri, s-a produs o explozie. Un om a murit, iar poliția spune că deflagrația s-a produs în timp ce cei care se aflau în interior încercau să fabrice bombe artizanale. Atacurile au fost revendicate de gruparea terorista Statul Islamic. Între timp, zeci de lideri internaționali au condamnat atentatele și au transmis mesaje de condoleanțe, iar luminile de pe celebrul Turn Eiffel din Franța au fost stinse în memoria victimelor atacurilor din Spania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram