/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni va fi restaurată din banii americanilor

missing
19 august 2017, ora 11:52

Sumele pe care urmează să le ofere în acest sens ambasada SUA vor fi anunţate ulterior. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni este considerată un patrimoniu de importanță națională și trebuie inclusă în circuitul turistic. Lucrările primei etape a proiectului au fost de salvgardare și punere în valoare a monumentului arhitectural. Colecția de carte veche și rară a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova este remarcată prin unicitatea ei şi reprezintă un valoros patrimoniu național.

Ministra Monica Babuc și-a exprimat recunoștința față de ambasadorul SUA şi l-a invitat să fie alături și în continuare în implementarea proiectelor culturale. Totodată, discuțiile dintre cei doi oficiali au mai vizat detalii privind acordarea suportului Republicii Moldova în conservarea patrimoniului cultural din partea Institutului cultural Smithsonian din Statele Unite ale Americii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram