/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Punctele de trecere Criva – Mamaliga și Briceni-Rossoșani, inspectate

missing
19 august 2017, ora 11:07

Totodată, în contextul unei noi proceduri de control la frontieră, implementată de partea ucraineană, traficul este îngreunat și admite formarea rândurilor la intrarea și ieșirea din Ucraina, în special dimineața și seara unde timpul de așteptare poate depăși o oră. Pentru evitarea formării rândurilor și suprasolicitarea punctului de trecere vizat, Poliția de Frontieră recomandă traversarea prin punctele de trecere din proximitate, cum ar fi: Larga-Kelmenți și Briceni-Rossoșani.

Situația în punctele de trecere Criva – Mamaliga și Briceni-Rossoșani, dar și cât de corect și eficient sunt gestionate măsurile de fluidizare a traficului, au fost discutate de către șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, în cadrul unei vizite de inspectare.

Urmare a întâlnirilor susținute cu polițiștii de frontieră, aflați în tura de serviciu, s-a cerut implicarea cit mai serioasă în degajarea traficului și identificarea soluțiilor optime pentru a asigura trecerea frontierei expeditive în punctul de trecere Criva – Mamaliga. În acest sens, la necesitate de direcționat o parte din participanții la traficul transfrontalier prin cele mai apropiate puncte de trecere, unde timpul de așteptare nu depășește 30 de minute, fiind vorba despre ptf Larga-Kelmenți și ptf Briceni-Rossoșani.

La fel, fortificarea conlucrării între serviciile de frontieră, prin sincronizarea acțiunilor cu inspectorii vamali și colegii din Ucraina, inclusiv schimbul reciproc și operativ de date.

Menționăm că în perioada estivală, în cele mai tranzitate puncte de trecere s-a suplimentat numărul de personal care îşi desfăşoară activitatea la controlul actelor de călătorie, dar şi a tehnicii portative de citire a documentelor, inclusiv a mijloacelor speciale de control a autovehiculelor.

De asemenea, sunt formate grupe mixte de specialiști din cadrul sediului central al IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în punctele de trecere cu trafic sporit. Totodată, la necesitate este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, cu redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram