În toamnă, orașul Cimișlia va găzdui a cincea ediție a Festivalului Strugurelui

19 august 2017, ora 15:54

La festival vor participa viticultorii şi exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova şi România, savanţi din domeniu, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor, producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari, colective artistice şi interpreţi. Invitaţii pentru participare la festival au primit producătorii de struguri din toate raioanele viticole ale ţării.

În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie de struguri şi vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfăşura şi un forum naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viţă-de-vie – cartea de vizită a Moldovei”. Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi în cadrul concursurilor „Strugurele gigant” şi „Cea mai bună prezentare la festival”

Festivalul are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri pentru masă, stabilirea noilor relații economice, inclusiv cu parteneri din Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram