/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Spania/atentate: Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils

missing
19 august 2017, ora 16:51

Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morți), a indicat că „două escadroane jihadiste” au efectuat cele două atacuri care au vizat „adunările cruciaților”, potrivit comunicatului difuzat de agenția de propagandă Amaq.

Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin rețeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susține că „mai mulți jihadiști” au efectuat simultan atacurile — de la Barcelona și Cambrils — împotriva „cruciaților și a evreilor” în „două grupuri” separate, relatează EFE.

Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulțime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraș, provocând 13 morți și aproximativ 100 de răniți.

Potrivit Reuters, guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că menține nivelul 4 de alertă teroristă — “risc ridicat” — pe o scară de la 1 la 5 și a indicat că nu există riscul unui atac iminent.

Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul de interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, la finalul unui consiliu de evaluare a amenințărilor. El a precizat totodată că măsurile prevăzute de acest nivel 4 vor fi consolidate, inclusiv creșterea prezenței serviciilor de securitate în zonele cu aflux mare de turiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram