/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Autoritățile spaniole confirmă decesul unui băiețel de 7 ani în atentatul de la Barcelona

20 august 2017, ora 20:00

Băiatul s-a separat de mama lui în momentul în care un vehicul a intrat în mulțime pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona. Mama sa a fost transportată la spital în stare gravă. Autoritățile din Australia și Marea Britanie anunțaseră că Julian Cadman lipsește de joi.

Familia a confirmat la rândul său moartea băiatului într-un comunicat. “În momentul în care se bucura de frumusețea Barcelonei împreună cu mama sa, Julian a fost luat de lângă noi”, a scris familia sa în comunicatul publicat de Ministerul de Externe britanic. “Era atât de energic, amuzant și năzdrăvan, mereu aducea zâmbetul pe fețele noastre”, a afirmat familia băiatului.

“Suntem binecuvântați că a făcut parte din viața noastră, ne vom aminti zâmbetul lui și va rămâne întotdeauna în inimile noastre”, se mai spune în comunicat.

Serviciile de urgență au confirmat de asemenea pe Twitter identificarea cu ajutorul testelor ADN, în rândul celor 14 persoane ucise în dublul atentat de la Barcelona și Cambrils, a altor două persoane, de naționalitate italiană și belgiană.

Până în prezent, 12 victime au fost identificate oficial și familiile acestora informate — patru spanioli, doi portughezi, doi italieni, o americancă, o argentiniană, o belgiană și băiețelul cu dublă naționalitate — australiană și britanică.

Dintre cele 126 de persoane rănite în dublul atentat, 51 se află în continuare spitalizate, potrivit celui mai recent raport al guvernului regional, dintre care 10 în stare “critică” și 13 în stare “gravă”.

În primul atac, o camionetă a intrat în mulțime joi seara pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorând 13 oameni, iar peste câteva ore, la Cambrils, oraș turistic la circa 120 km de Barcelona, o persoană a fost ucisă și alte câteva rănite de o altă mașină care a intrat în trecători. Cei cinci indivizi din mașină au fost ulterior împușcați mortal de poliție. Primul atac a fost revendicat de Statul Islamic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram