/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Co-fondatorul Microsoft a găsit în Pacific epava legendarului Indianapolis, scufundat acum 72 de ani

20 august 2017, ora 18:39

Nava USS Indianapolis, la bordul căreia se afla un echipaj de 1.191 de oameni, s-a scufundat în noaptea de 29 spre 30 iulie 1945.

Crucișătorul american a fost torpilat de submarinul japonez I-58 la doar câteva zile după ce efectuase o misiune secretă: să transporte componentele și uraniul bombei atomice ce urma să fie folosită pe 6 august 1945 la Hiroshima.

Foto: Twitter / @Paul Allen

Aproximativ 800 de bărbați, mulți fără veste de salvare, care au supraviețuit scufundării navei, au stat agățați de plute improvizate în apele pline de rechini timp de aproape cinci zile. Când echipele de salvare au sosit, au mai fost găsiți în viață doar 316. Dintre aceștia, 22 trăiesc și astăzi, potrivit Marinei SUA.

“Să poți avea ocazia să aduci un omagiu oamenilor curajoși de pe USS Indianapolis datorită descoperirii unei nave care a jucat un rol atât de important pentru încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, este o adevărată onoare”, a spus Paul Allen.

Foto: Twitter / @Paul Allen

Potrivit Marinei SUA, această descoperire este remarcabilă având în vedere “adâncimea la care a fost găsită epava”.

Echipa lui Paul Allen continuă explorarea sit-ului și intenționează să propună o explorare video în direct a epavei în următoarele săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram