/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministerul de Externe: În atacul din orașul rus Surgut nu au avut de suferit moldoveni

21 august 2017, ora 09:36

Potrivit informațiilor Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.

Sâmbătă, un bărbat cu cagulă a atacat trecători, aparent la întâmplare, în centrul orașului Surgut, în Siberia, situat la 2.100 km de Moscova, înainte de a fi împușcat de poliție.

O anchetă judiciară pentru “tentativă de omor” a fost deschisă de Comitetul de Investigații rus. Poliția a declarat sâmbătă că nu privilegiază pista unui “atentat terorist”.

Atacul a fost apoi revendicat de organizația Statul Islamic, care a afirmat că autorul atacului este “un soldat al SI”.

Responsabilii ruși nu au avut o reacție oficială în urma acestei revendicări. Cu toate acestea, cazul va fi preluat la cel mai înalt nivel central, la Moscova, din cauza reacției publice, a anunțat duminică Alexandr Bastrîkin, directorul Comitetului de Investigații într-un comunicat.

Anchetatorii au efectuat percheziții la locuința atacatorului și au încercat să stabilească circumstanțele și motivul acțiunilor sale.

Autorul atacului s-a născut în 1998, potrivit Comitetului de Investigații, nu în 1994, cum s-a anunțat anterior.

Potrivit informațiilor oferite de mass-media locale, neconfirmate însă, bărbatul în vârstă de 19 ani ar proveni din Daghestan, o mică republică din Caucazul de Nord cu populație majoritar musulmană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram