/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Culmea hoției la moldoveni. Trei taxatori acuzați de falsificarea biletelor de troleibuz

missing
21 august 2017, ora 16:47

Schema frauduloasă a fost deconspirată de polițiștii sectorului Buiucani. Ei au stabilit că un tânăr de 39 de ani, din Criuleni, punea în circulație bilete false pentru ruta de troleibuz nr.2. Regia transport electric s-a autosesizat. Urmare a verificărilor, au fost concediate și date pe mâna poliției trei persoane.

„Se pun în realizare de persoane cu rea credință care le xeroxează, le fac, însă noi avem o slujba specială de revizori controlori care permanent lucrăm ”, a declarat Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric.

La prima vedere arata la fel. Doar că un simplu test cu apă demonstrează că vopseua tipografică de pe tichetul contrafăcut se șterge atunci când este udat, iar cel original rămâne intact. Dar cum poate deosebi un simplu călător tichetul bun de unul fals? Răspunsul autorităților este: „La ochi!”.

Iată ce spun oamenii despre incident:
„Pur și simplu nu am fost la curent, aud pentru prima oară. La noi totul e posibil”;
„Eu prima dată aud despre așa ceva. Totul e posibil, dar nici nu m-am gândit”;
„Nu. Cel puțin prima dată am auzit de la dvs. Chiar nu știam. Este o noutate”;
„Nu m-am întâlnit cu astfel de cazuri niciodată”.

Nici taxatoarele nu prea fac diferență între un tichet fals și unul original.
„Desigur ele se cunosc, vopseaua e diferită și hârtia”;
„Dvs. faceți diferența dintre un tichet fals și unul bun? Nu, nu n-am văzut așa ceva nu le deosebesc”;
„Dvs. faceți diferența dintre un tichet fals și unul bun? Nu, pentru că nu mă ocup cu așa ceva”.

Potrivit șefului RTEC, întreprinderea ar suferi pierderi considerabile din cauza unor taxatori care recurg la ilegalități. În acest caz, prejudiciul se ridică la zeci de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram