/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Împotriva noilor taxe. Mediul de afaceri cere Guvernului sa renunțe la noile taxe

missing
22 august 2017, ora 18:23

Prestatorii de servicii în domeniul comunicațiilor electronice susțin că Ministerul Finanțelor nu s-a consultat cu mediul de afaceri atunci când a venit cu această inițiativă. Impunerea noilor taxe ar putea afecta, însă, în special operatorii mici din raioanele țării.

„Noi vom boicota aceste decizii și nu le vom permite să ne taxeze cu impozite suplimentare, din motiv că noi deja achităm impozite. Deja există riscul din motiv că activăm în condițiile unei concurențe neloiale și foarte multe întreprinderi își sistează activitatea”. spune Vladimir Topal, Președintele Asociației Televiziunilor prin Cablu.

„Partea de telecomunicații a televiziunilor și radiourilor, fie și naționale și locale, regionale va avea de suferit. Se va scumpi. Și aici nu văd un sprijin din partea guvernului”, susține și Directorul Televiziunii locale din Cimișlia, Andrei Bargan.

„Suntem gata să prezentăm o scrisoare o declarație deschisă către Guvern. Sensul fiind de neacceptarea a includerii unei taxe de 1,5 % în codul fiscal pentru anii următori”, afirmă vicedirectorul unei companii de prestare a serviciilor de comunicații electronice Sergiu Sîtnic.

Reprezentanții mediului de afaceri susțin că noile impozite sunt introduse pentru a elimina furnizorii mici și mijlocii de pe piața comunicațiilor electronice. „Prin introducerea acestei taxe se dorește monopolizarea pieței și distrugerea operatorilor mici și mijlocii. Deoarece această povară de 1,5 % va micșora capacitatea companiilor de a se dezvolta. Multe companii vor trebui să-și sisteze activitatea sau să se vândă sau să scumpească prețurile, automat provocând o inflație în țară”, susține Alecandru Machedon, directorul unei companii IT.

Scrisoarea deschisă urmează a fi expediată premierului Pavel Filip, ministerului Economiei și celui al Finanțelor. Deocamdată, instituțiile statului nu au reacționat la pretențiile oamenilor de afaceri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram