/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Protest de Ziua Independenței. Pensionarii se declară umiliți de guvernare

22 august 2017, ora 17:31

Pensionarii se plâng că guvernanții îi umilesc prin pensiile mizere oferite. „Am ales parlamentarii, i-am făcut cum se spune cu scaun și acuma ei își fac legi pentru ei și pentru poliția care îi apără. Da cu ce rămâne pensionarul? O să vedeți cât e de greu e de trăit cu o pensie de 450 de lei”, afirmă Președintele Uniunii Pensionarilor de la Ciocana, Vasile Năstase.

Oamenii i-au reproșat premierului Pavel Filip că a uitat de promisiunea sa de a afișa un panou care ar indica, în timp real, cum este recuperat miliardul furat. Un astfel de panou există, totuși, pe site-ul Ministerului Finanțelor, doar că până la recuperarea banilor furați e cale lungă. „Chiar a doua zi vor apărea panouri unde vom vedea cu ochii noștri cum se adună banii furați și vărsați în bugetul de stat” spune Victor Leancă, președintele Uniunii Pensionarilor din R. Moldova.

Pe 27 august, pensionarii vor depune mai întâi flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare după care vor organiza un protest și un marș. În Republica Moldova sunt aproximativ 710 mii de pensionari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram