/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Șoferii din stânga Nistrului vor putea verifica online dacă au amenzi neachitate

missing
23 august 2017, ora 06:35

Notificările despre încălcările rutiere sunt de obicei expediate prin poștă la adresa șoferilor, dar uneori acestea ajung cu întârziere, iar pentru neachitarea la timp a amenzii pot urma și alte penalități cum ar fi munca neremunerată în folosul comunității până la 100 de zile sau chiar arest pentru 15 zile, transmite IPN.

Potrivit presei din regiune, șoferii pot verifica în baza de date a așa-zisului Minister de interne de la Tiraspol dacă pe numerele automobilului pe care îl conduc au fost eliberate amenzi. Astfel, pe pagina online a autorității transnistrene trebuie să fie accesată secțiunea „servicii online”, apoi fila „penalități de verificare”. Persoana urmează să completeze câmpurile specificate și să introducă un cod de securitate. Dacă proprietarul mașinii are o amendă neplătită, programul va furniza informații complete care indică tipul de infracțiune, când a fost comisă și ce sancțiune este impusă. Totodată, este prezentată și o fotografie în care este fixat momentul încălcării regulilor de trafic.

Programul online elaborat are posibilități de a calcula și o posibilă reducere a cuantumului amenzii. În cazul în care amenda este plătită în termen de zece zile, suma este redusă în jumătate.

În prezent, serviciul de verificare a amenzilor funcționează într-un mod de testare, dar este analizată posibilitatea de notificare personală a proprietarilor de vehicule după înregistrarea lor în „cabinetul personal”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram