/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Puternici, dar săraci! A învins leucemia, dar familia s-a înglodat în datorii. Drama unui tânăr de 24 de ani

missing
23 august 2017, ora 17:21

Cu doi ani în urma, viața lui Vadim atârna de un fir de păr. A fost diagnosticat cu leucemie. Din acel moment, totul în familia lor s-a schimbat. „A doua zi am mers și am făcut analizele. Am fost să-mi iau rezultatele și mi-au spus direct să merg la spitalul oncologic că la tine ceva nu e bine”, își amintește Vadim Negru.

Au urmat analize peste analize. Băiatul părea perfect sănătos. Nimeni nu credea că Vadim se putea îmbolnăvi așa, brusc, de această maladie necruțătoare. „Totuși nu-mi venea a crede, am ajuns acasă și nici nu știam nici ce să-i spun. Mi-am da seama că deja citește”, ne spune sora, Doina Negru.

Părinții, care munceau peste hotare, au revenit acasă imediat. Refuzau să creadă verdictului dat de medicii din Moldova, așa că l-au dus la o clinică de peste hotare. Diagnoza stabilită acolo i-a doborât. „Nu vom putea să zburăm înapoi și trebuie să începem tratamentul. Nici nu m-am gândit la finanțe, am zis că începem tratamentul și atât”, ne povestește mama băiatului.

Astfel, părinții și-au gajat apartamentul, pentru a obține credite. Rudele, prietenii au pus mână de la mână – toți au început să economisească, limitându-se la strictul necesar, pentru a-l asigura pe Vadim cu medicamentele necesare. „Suma totală care ne-a scris-o pe cecul cela din Turcia era de 72 de mii de dolari, în afară de investigațiile pe care le făcusem înainte 20 de mii”, explică Angela Negru, mama băiatului.

Tratamentul la clinica de peste hotare s-a încheiat, dar medicii nu se grăbesc cu încheierea că Vadim ar fi acum perfect sănătos. „Timp de cinci ani de zile, dacă nu se întoarce înapoi atunci suntem tratați suta la sută”, ne spune cu speranță mama tânărului.

Regimul de viață a lui Vadim s-a schimbat – de la alimentație, până la activitățile fizice pe care trebuie să le facă. Obosește rapid. „Până când mai primește pastile organismul lui e slăbit și trebuie să aibă anumită grijă să nu se forțeze, să nu se enerveze”, adaugă Angela Negru.

Tânărul are studii în economie. A încercat să se încadreze în câmpul muncii, dar angajatorii îl evită – unii se speriau când îi vedeau cartea medicală.

Tratamentul la clinica privată din Turcia a costat enorm. Pe lângă împrumuturile de la rude, familia tânărului a contractat și credite bancare, pe care acum nu le poate întoarce. Disperați, părinții cer ajutorul oamenilor cu suflet mare. „Care și cât poate măcar câte un leuț, adică o înghețată pe zi dacă nu și-ar permite fiecare”, spune Angela Negru.

Vadim are doar 24 de ani. Cei care vor să ajute această familie, pot dona bani pe conturile afișate mai jos. Leucemia este o formă de cancer care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

Beneficiar Cont: NEGRU VADIM
IDNO: 2006047006805
Codul Bancii: AGRNMD2X Moldova Agroindbank
Cont in MDL: 22592604586
Cont in USD: MD52AG000000022592604587
Cont in EUR: MD25AG000000022592604588

Modalitatile de donare:

ONLINE pe Caritate.md

Sau expediază un SMS cu conținutul “Vadim Negru” la:
9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL
2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Platește rapid și ușor prin automatele de plata MMPS. Vă rugăm să selectați compartimentul ‘E-money’, după care accesați ‘BPay’ și întroduceți codul ‘17002268’.

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.
Paypal: paypal@caritate.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram