/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Lăutarul Nicolae Botgros ar vrea să ridice două blocuri de locuit și un centru de oficii lângă Palatul Feroviarilor

missing
24 august 2017, ora 11:15

Terenul pe care urmează să fie ridicate clădire sunt situate în spatele Palatului de Cultură al Feroviarilor. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei, AO „Lăutarii” își propune să construiască două blocuri locative cu 9 etaje (S+P+7E) și un „obiectiv cultural” de tip oficii cu 6 etaje (D+P+4E).

Nicolae Botgros a intrat în posesia terenului în noiembrie 2007, în timpul guvernării conduse de Vasile Tarlev. Terenul i-a fost atribuit Asociației Obștești Cultural-Artistice „Lăutarii” „în scopul promovării valorilor culturale, cu titlu gratuit, sectorul de teren, proprietate publică a statului, cu suprafaţa de 0,2754 ha (din terenul aparținând Palatului de Cultură al Feroviarilor.

Terenul a fost atribuit pentru construcția unui „obiect de menire social-culturală”, însă nu și a blocurilor locative. Cu toate acestea, potrivit proiectului propus spre dezbateri publice, 2/3 din spațiul alocat este dedicat blocurilor de locuit cu 9 etaje (S+P+7E). Proiectul propus pentru dezbateri publice a fost realizat de S.R.L. „Prestigiu-W-Proiect.

Potrivit activistului civic Victor Chironda, de construcția blocurilor ar urma să se ocupe compania liberalului Iurie Dîrda. „Există un contract între Botgros și Dîrda care presupune că șeful Lăutarilor va primi cîteva apartamente și „centrul cultural” iar restul apartamentelor vor reveni companiei de construcții”, susține Chironda.

Chiar dacă planul urbanistic nu a fost încă aprobat de autorități, compania de construcție a îngrădit zona respectivă și a defrișat mai mulți copaci.

Terenul pe care urmează să fie ridicate clădirile

Terenul pe care urmează să fie ridicate clădirile

Terenul pe care urmează să fie ridicate clădirile

Terenul pe care urmează să fie ridicate clădirile

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram