/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO. VIDEO/ Tineri prinși de poliţiştii de frontieră în timp ce cărau în spate colete imense cu ţigări de contrabandă

missing
24 august 2017, ora 12:44

e polițiști au fost observați cinci persoane care se deplasau spre linia de frontieră, cărând în spate câte un colet voluminos. În timpul intervenției, trei din persoanele monitorizare nu s-au supus somațiilor reușind să fugă de la fața locui, alte două au fost reținute și conduse la sector pentru audieri.

Urmare a verificărilor preliminare s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni ai Republici Moldova, cu vârste de 16 și 18 ani, locuitori ai sat. Todirești și Pârlița, r-nul Ungheni. În declarații, tinerii au recunoscut că intenționau să treacă țigări peste râul Prut, cu scop de comercializare pe „piața neagră” de desfacere a României.

În cele trei colete depistate, polițiștii de frontieră au găsit 2000 pachete de țigări marca Ritm și 1250 Plugarul. Valoarea totală a țigărilor se ridică la suma de 40 mii lei.

Totodată, au fost identificați ceilalți trei tineri care au reușit să fugă în timpul intervenției. În acest sens, în prima jumătate a zilei de 23 august curent, polițiștii de frontieră sub coordonarea procuraturii Ungheni au descins la domiciliile acestora. În rezultat, din gospodăriile tinerilor au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM și o sumă de 37 mii de lei.

Întreaga activitate infracțională a avut loc nemijlocit la frontieră, pe malul râului Prut, în dimineața zilei de marți, 22 august curent.

Pentru elucidarea circumstanţelor şi deconspirarea tuturor participanţilor cu ulterioara atragere a acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare, sunt continuate măsurile speciale de investigații și acțiunile de urmărire penală ce se impun. Pentru faptele săvârșite trei cetățeni moldoveni sunt reținuți pentru 72 de ore, în temeiul art.166 CPP al RM. Persoanele vizate riscă pedeapsă cu închisoare de până la doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram