/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ministerul Finanțelor: Taxe noi pentru companiile IT nu se prevăd în Politica Fiscală din 2018

missing
24 august 2017, ora 10:31

Propunerea dată nu se regăsește nici în sinteza de obiecții și propuneri formată ca rezultat al consultărilor publice a politicii inițiale, menținându-se statutul curent al lucrurilor, se spune într-un comunicat al instituției.

Ministerul explică că despre substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută aplicată serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă în mărime de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice se discută pe diverse platforme de business și guvernamentale.

Totodată, a precizat că această propunere a fost înaintată în procesul de consultare a politicii fiscale. În comunicat se spune că toate propunerile care au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv cea menționată mai sus, sunt prezentate de către Ministerul Finanțelor spre discuții părților interesate (asociații de business, instituții publice, etc), în vederea formării unei opinii privind oportunitatea realizării acestora.

TV8 amintește că potrivit antreprenorilor, începând cu anul 2000 și până în prezent doar operatorii de telefonie mobilă erau obligați să achite o taxă de 2,5% la sută din venituri, aceasta fiind percepută ca „taxă de lux”. În prezent însă, telefonia mobilă nu mai reprezintă un lux, iar operatorii au cerut anularea acesteia. În acest sens, prestatorii de servicii susțin că, sub pretextul micșorării taxei de la 2,5% la 1,5%, guvernarea vrea să impună ca nu doar operatorii de telefonie mobilă să achite taxa micșorată, ci și furnizorii de internet și televiziune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram