/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un minor de 13 ani, maltratat și impus să muncească la o stână de oi din Căușeni

missing
24 august 2017, ora 11:34

Menționăm că la aceeași stână prin constrângere psihică și fizică, o locuitoare a sat. Puhoi, r-nul Ialoveni, și copilul acesteia, au fost exploatați prin muncă. Pe acest caz a fost sesizată s-a deschisă o anchetă de urmărire penală.

În prezent, stăpânii stânei de oi figurează și în cel de-al doilea dosar penal, pornit în temeiul art.206 CP al RM – trafic de copii. Dacă va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani.

Concomitent, polițiștii de frontieră documentează un caz similar, consemnat în sat. Tocuz, r-nul Căușeni, în care conducerea unei gospodării țărănești este cercetată pentru trafic de persoane, în scop de exploatare prin muncă. Din primăvara anului 2015 până în toamna 2016, doi bărbați de 38 și 40 de ani, ambii din raionul Căușeni, au fost ținuți și impuși să muncească, contra voinței, la stâna de oi din localitatea Tocuz.

În toate cazurile, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii și luarea măsurilor legale ce se impun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram