/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În loc de preot, un robot. O companie din Japonia a creat robotul pentru slujbe funerare

missing
24 august 2017, ora 18:26

El este Pepper, un robot-călugăr care și-a arătat calităţile de preot budist la un târg de pompe funebre desfăşurat la Tokyo. Compania care se ocupă de comercializarea acestui robot îi laudă avantajele. Robotul costă 390 de euro, fiind mai ieftin decât serviciile oferite de un preot pentru funeralii. Pepper poartă și o robă budistă, iar sarcinile liturgice le îndeplinește cu ușurintă.

Compania creatoare explică necesitatea de a crea un robot-preot prin faptul că pe fondul îmbătrânirii și diminuării populației din Japonia, mulți călugări budiști primesc din ce în ce mai puțină susținere financiară din partea comunităților lor. „Numărul de familii afiliate unui templu și care donează bani pentru biserici a scăzut considerabil, mai ales la sate, iar viața preoților a fost afectată. Mulți dintre ei s-au văzut nevoiți să-și caute un job în altă parte”, explică Michio Inamura, consilierul principal al companiei NISSA.

Robotul poate fi utilizat atunci când niciun preot nu este disponibil pentru funeralii. Pepper nu a fost, deocamdată, închiriat pentru oficierea unei slujbe de înmormântare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram