/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Condamnat la 5 ani de închisoare. Moștenitorul Samsung se face vinovat de acte de corupție

missing
25 august 2017, ora 17:41

Tribunalul districtului central din Seul a stabilit că vicepreşedintele Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri, se face vinovat de corupţie, deturnare de fonduri, ascunderea veniturilor ilicite şi transferul ilegal de bunuri în străinătate.

Acesta a fost implicat și în scandalul răsunător care a condus la îndepărtarea de la putere a fostei preşedinte a ţării. Omul de afaceri ar fi oferit 38 de milioane de dolari mită unui apropiat al fostei președinte sud-coreene pentru a obţine acordul guvernului în privinţa unei fuziuni între două filiale ale companiei Samsung. Procurorii ceruseră anterior o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Pe de altă parte, avocații săi au afirmat că acuzațiile sunt nejustificate, iar suspecții nu au așteptat nimic la schimb pentru donații.

Omul de afaceri se află în închisoare din luna februarie. Arestarea lui reprezintă o lovitură gravă dată companiei Samsung, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții. Grupul Samsung este responsabil pentru o cincime la economia sud-coreeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram