/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Închisoare fără gratii la Lipcani. Blocul nou va fi populat cu 150 de pușcăriași cuminți

missing
25 august 2017, ora 16:58

După ce a fost sfințit, oficialii au trecut la inspectarea blocului proaspăt renovat. Toate lucrările au fost realizate de către deținuți, care speră să fie scutiți, în schimb, de zile de pedeapsă.

„Am dărâmat tot. De la zero am început. Am tencuit, am vopsit”.

„Acum, că s-a făcut reparație, este mai bine, comodități sunt”.

Pușcăriașii se vor putea uita la libertate printr-un geam obișnuit, gratiile fiind demontate. În premieră, aceștia vor dispune de o sală special amenajată, unde își vor depozita lucrurile persoanele. Celulele au o capacitate de la 7 la 30 de paturi, iar în curând acestea ar putea fi dotate și cu noptiere adaptate la normele din penitenciar.

Cei 150 de deținuți care își vor ispăși pedeapsa în condiții europene vor fi minuțios selectați în funcție de comportamentul de care dau dovadă. Aceștia vor fi aduși din alte penitenciare suprapopulate din țară. Ex-premierul Vlad Filat, care ar urma să fie transferat la Lipcani, nu are loc în blocul proaspăt construit. Și asta pentru că instituția dispune de un bloc destinat exclusiv foștilor demnitari.

Valoarea lucrărilor se ridică la 1 milion și jumătate de lei, bani alocați de Departamentul Instituțiilor Penitenciare. În prezent, la închisoarea de la Lipcani sunt deținute aproximativ 250 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram