Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă A.Neguță a avut o întrevedre cu viceministrul Ministerului rus de Externe privind inițiativa Moldovei de a introduce pe agenda ONU un element suplimentar ce ține de „retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Rus de externe ambasadorului moldovean i s-a spus că inițiativa dată este provocatoare și că Moldova nu ține cont de cauzele inițiale și realitățile care au dus la prezența unui contingent militar rus limitat la Nistru.

Totodată, vicemnistrul Serghei Riabkov a menționat că Rusia va considera inițiativa dată ca una dintre acțiunile ostile întreprinse recent de potrivnicii unei schimbări pozitive în relațiile moldo-ruse.

Oficiaulul rus a accentuat că inițiatorii acestor acțiuni, care nu îndeplinesc aspirațiile unei mari părți a cetățenilor moldoveni, ar trebui să fie conștienți de impactul negativ și inevitabil pe care îl va avea asupra cooperării bilaterale între țări, dar și în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.