/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Consilieri cu părinți înstăriți. Încă un consilier al președintelui Dodon a primit o casă în dar de la părinți

27 august 2017, ora 10:34

„Mama soacră ne-a făcut donația recent, chiar dacă noi am locuit de 13 ani în căsuța dată. Să vă spun și adresa? Eu cred că deja întreceți orice măsură”, s-a arătat indignată Rita Manole de faptul că ne interesăm de donație. Ulterior, consiliera președintelui a precizat că soțul ei a primit donația de la mama lui și că ar fi vorba numai despre jumătate de casă, nu de întreg imobilul. „Vreau să cred că nu veți face subiect pe seama asta, sunt subiecte mult mai interesante”, a subliniat Rita Manole.

Deși consiliera lui Igor Dodon a declarat că a locuit și până acum în casa socrilor, imobilul nu a figurat în declarațiile de avere depuse anterior. Până a veni la Președinție, Rita Manole a deținut funcția de asistent al deputatului în Parlament.

Consiliera președintelui, care este și membru al consiliului de administrație a Fundației „Din suflet”, patronată de soția președintelui, Galina Dodon, și-a cumpărat anul trecut și un automobil Dacia Logan, în valoare de 46 900 de lei. Familia ei mai deține un autoturism Toyota Avensis, achiziționat în 2012 cu o valoare declarată de 160 000 lei.

Colecții și obiecte de artă – hașurate

Rita Manole mai indică în declarația de avere și de interese faptul că deține bunuri sub formă de pietre sau metale prețioase, obiecte de artă și de cult care fac parte din patrimoniul cultural național sau universal, a căror valoare unitară depășește suma de 15 salarii medii pe economie, colecții de artă, numismatică, filatelie, arme sau alte bunuri în valoare de peste 20 de salarii medii pe economie, dar și numerar în valută națională sau străină ce depășește suma de 15 salarii medii pe economie. Aceste date sunt, însă, hașurate în declarația de avere și interese a consilierei președintelui.

Reprezintă ONG-urile apropiate PSRM și face donații la partid

Pe lângă activitatea sa în calitate de consilieră a președintelui, Rita Manole reprezintă mai multe organizații non-guvernamentale asociate cu Partidului Socialiștilor. Ea este fondator al Asociației Obștești „Iubesc Moldova” și membru al consiliului „Fundației de binefacere Soluția” și al fundației de binefacere „Din suflet”.

Rita Manole a donat pentru Partidul Socialiștilor, în 2014, 62 800 de lei, asta chiar dacă, potrivit declarației pe avere din 2015, a adunat, împreună cu soțul, venituri de până la 90.000 de lei, potrivit unei investigații a portalului Anticorupție.md.

Și soțul acesteia, Dorin Manole, la parlamentarele din 2014 a cotizat pentru Partidul Socialiștilor cu 59 900 de lei. Solicitată de Moldova Curată să explice proveniența acestor resurse care au ajuns în pușculița electorală a PSRM, Rita Manole a precizat că ar fi vorba despre bani primiți de la pritetenii și rudele aflate peste hotare și care sunt susținătorii Partidului Socialiștilor. ”Și mama, și frații sunt peste hotare, avem și prieteni care susțin activitatea partidului. Dar chiar nu cred că este cazul să faceți o știre pe seama unui angajat care se dedică și își face treaba cum scrie în carte”, a adăugat consiliera președintelui.

Ultima donație făcută pentru PSRM, în valoare de 5000 de lei, Rita Manole a făcut-o în septembrie 2016, potrivit datelor publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit declarației sale de avere și interese, în 2016, Rita Manole a ridicat din salariul de consilier al președintelui 102 946 lei, iar soțul său – 49 426 lei, fiind angajat la compania SRL ”Pitexim”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram