/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO. VIDEO/ Meciul secolului: Mayweather l-a spulberat pe McGregor. Mult circ, mulți bani, box mai puțin

missing
27 august 2017, ora 09:06

Mayweather vs. McGregor a fost cel mai așteptat meci din ultimul an până a început. Mult circ pe la televiziuni, pe la conferințe, iar ei împărțeau avionul în turul de promovare al confruntării. Tare, nu? Ne-am distrat și la cântar, am râs la glumele lui McGregor și la ținuta de ninja a lui Mayweather în drum spre ring, srie GSP.ro.

Meciul banilor a fost mai mult un demonstrativ, decât o luptă a orgoliilor. McGregor a început tare partida, așa cum ne-a obișnuit din galele UFC, și și-a consumat rapid toată energia.

Vulpoi bătrân, Mayweather a încercat în primele runde să îl provoace pe irlandez să apeleze la lovituri specifice pentru MMA. Mereu cu capul înainte și gata să se întoarcă cu spatele la luptă în momentul în care McGregor se apropia de el. Irlandezul a cedat în dese rânduri tentației și i-a aplicat câteva ”ciocane” în ceafă lui Floyd.

Fizic, McGregor a fost activ în primele trei runde. Foarte ofensiv, irlandezul a încercat în zadar să spargă defensiva de fier a americanului. Mayweather a stat la cutie și a așteptat liniștit până când irlandezul a început să respire tot mai greu: „Asta a fost strategia pe care am făcut-o cu tatăl meu. El e obișnuit să lupte 25 de minute în MMA și mă așteptam să cedeze fizic. Am garantat că acest meci nu va ajunge la decizie și iată”.

În runda a noua, Mayweather a fost aproape de KO. L-a tocat pe McGregor până în ultimele 30 de secunde, când parcă a tras frâna de mână. N-a mai ezitat în runda a zecea, când arbitrul a fost nevoit să oprească meciul după un minut și 5 secunde. McGregor se clătina și nu mai avea răspuns la loviturile adversarului.

Floyd ar fi câștigat oricum partida. Arbitrii au văzut o luptă dezechilibrată în primele nouă runde, iar scorurile până în momentul TKO-ului erau 89-81, 89-81 și 87-83. Toți cei trei arbitri i-au dat prima rundă lui McGregor, însă numai al treilea l-a văzut mai bun și în următoarele două.

Irlandezul nu era prea supărat la finalul partidei: „Am fost obosit, nu rănit. Așa arăt eu când sunt obosit. Arbitrul trebuia să-l lase să mă facă KO, dacă ar fi putut. Sunt fericit însă. Am fost susținut de mulți fani și am avut curajul să fac ce alții nu ar fi făcut”.

Mayweather, așa cum s-a lăudat înainte ca meciul să fie antamat, a încasat 100 de milioane de dolari din bursă. Surpriza vine de la McGregor, care a primi tmult sub adversarul său, 30 de milioane. Sumele se vor mări însă considerabil după ce vor intra și încasările din drepturile TV și din sponsorizări. Chiar și așa, 30 de milioane reprezintă o bursă uriașă pentru un debutant în boxul profesionist. Din ultimele 10 lupte în circuitul UFC, McGregor a încasat în total aproximativ 10 milioane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram