Ecaterina Stratan a fost numită în funcţia de director al postului public de televiziune, Moldova 1, cu votul a cinci membri ai Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”. Potrivit CV-ului Stratan are o experiență de peste 23 de ani în domeniul jurnalisticii, dintre care 15 ani în televiziune.

„Pe parcursul activității am realizat mai multe cicluri de emisiuni, dar și am deținut poziții care prevăd abilități manageriale: de elaborare a strategiilor de activitate, a conceptelor și grilelor de programe; de organizare și monitorizare a campaniilor media; de recrutare și instruire a personalului; de planificare și coordonare a activității echipelor de filmare; de evaluare a produsului finit. Din 2014 am coordonat activitatea a peste 60 de angajați din cadrul serviciului de știri de la Moldova 1”, a scris noua șefa a TRM în CV-ul ei.

Potrivit CV-ului și-a dezvoltat abilitățile în cadrul mai multor instituții media internaționale printre care Deutshe Welle TV, Germania, Internews, Kiev, Ukraina și BBC International. Cunoaște patru limbi, printre care franceza și engleza. Și-a început cariera în radio, iar ulterior a activat la mai multe posturi TV din țară, printre care Euro TV și Publika Tv, iar din 2014 și-a început activitatea la Moldova1.

În proiectul de intenție cu care a participat la concurs Ecaterina Stratan își propune să fortifice imaginea unui post în afara oricăror influențe și ingerințe. Pentru realizarea acestui scop consideră că trebuie de lărgit aria de emisiuni sociale cu elemente de investigaţie, dar și abordarea în cadrul talk-show-urilor de dezbateri a subiectelor de actualitate, de rezonanță socială. Totodată, o dată în trei luni va fi realizată o campanie care va scoate în prim – plan o problemă socială majoră. Mai jos găsiți proiectul integral.

Menționăm că în 2016, Președintele Republicii Moldova a înmânat distincții unui grup de cetățeni. Printre ei a fost și Ecaterina Stratan cu titlul onorific „Om Emerit”. Titlurile onorifice se conferă pentru merite deosebite și succese considerabile în domeniile de activitate respective.