Doi indivizi originari din raionul Criuleni, cu vârstele de 21 ani şi respectiv 25 ani, unul din ei anterior judecat, au fost încătuşaţi şi reţinuţi, fiind bănuiţi de întreţinerea unui raport sexual forţat cu o adolescentă de 17 ani, domiciliată în Capitală.

Potrivit circumstanţelor documentate şi informaţiilor acumulate, incidentul ar fi avut loc într-un parc din or. Vadul lui Vodă.

Victima ar fi fost împreună cu nişte prieteni într-o cafenea şi ar fi servit băuturi alcoolice, ulterior ar fi ieşit din local afară. Respectiv indivizii ar fi observat-o singură şi ar fi fost dusă cu forţa într-un parc din apropiere, unde ar fi avut loc actul sexual. După incident, bănuiţii au dispărut într-o direcţie necunoscută.

În cadrul audierilor unul din ei şi-ar fi recunoscut vinovăţia, declarând că nu se cunoşteau cu victima. Totodată a fost iniţiată o expertiză medico-legală, pentru a constata toate circumstanţele în care ar fi avut loc actul sexual forţat.

Aceştia au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar la expirarea termenului instanţa de judecată le-a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile în penitenciar.

Actualmente ei sunt cercetaţi penal pentru viol şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 12 ani.