Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimele zile, din vina șoferilor au avut loc 25 de accidente rutiere grave, soldate cu nicio persoană decedată şi 30 traumatizate..

În această perioadă, pe tot teritoriul țării au avut loc măsuri culturale-artistice în 179 de localități, cel mai mare flux de cetățeni fiind în municipiul Chișinău, Bălţi şi raionul Orhei.

Totodată, în aceste zile, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente nedorite, inspectorii de patrulare au acționat pe drumurile publice întru depistare conducătorilor auto care încalcă Regulamentul Circulației Rutier.

În urma activităților desfășurate în trafic, pentru salvarea de vieți omenești, INP a aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 80 pentru condusul în stare de ebrietate, iar 532 pentru viteză neregulamentară. Alții 139 de cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice.

În consecință, din vina șoferilor au avut loc 25 de accidente rutiere grave, soldate cu nicio persoană decedată şi 30 traumatizate.